Felicia's

"De kallar oss svennejävlar"

Kategori: Allmänt

Vad tycker du generellt om avsnittet? Vad berättas? Vad berättas inte?
 
-Jag tycker att det var mycket bra och intressant avsnitt där dom tar upp både "sidor" av upplevelsen med att ha en delad skola. Det är en viktig fråga och det är bra att den tas upp. De hade lite komiska drag i avsnittet vilket jag tyckte var bra för det gjorde stämningen mycket mindre spänd och problemet verkade inte lika stort. Det dåliga som jag tänkte på var att dom överdramatiserade det lite, det kändes ungefär som att dom gjorde problemet lite större, det var som två olika världar. I verkligheten är det inte lika stor kontrast mellan svenskar och invandrare. 
 
 
• Finns det någon vinkling? På vilket sätt? Vem eller vilka är avsnittet riktat till tror du, dvs vilka är målgruppen?
 
-Det är ju vinklat från väldigt många vinklar ur ungdoms-perspektiv, sen kan man välja lite själv hur man ska tolka det. Min åsikt är som sagt att det inte är en så stor klyfta mellan invandrare och svennar som dom beskriver i avsnittet. Målgruppen är ungdomar och det är tydligt. 
 
 
 
• På vilket sätt framställs National demokraten Marc Abrahamsson i detta inslag?
 
-Som en riktig jubelidiot. 
 
 
INTERVJU MED MARC ABRAHAMSSON 

Finns det någon vinkling? På vilket sätt? På vilket sätt framställs National demokraten Marc 
Abrahamsson i detta inslag? Vilka skillnader uppfattade du i jämförelse med "Dom kallar oss 
svennejävlar" när det kommer till hur Abrahamsson porträtteras?

Denna vinkling är ju till Marc's fördel då han kan säga som han vill och är han smart kan han få resten av Europa till att tro att han försöker styra upp det här. Lyckligtvis är han inte så smart då han upprepar saker på dålig engelska under hela inslaget. 

Jag såg inga märkbara skillnader jämfört med "de kallar oss svennejävlar" men här har han en hake utanför Sverige som gör att han kan få större respekt av omvärlden.